Ten Hag: "Fundament achterin moet stevig zijn"

22 juni 2015, 08:49

Met Robby Alflen als coach en Co Adriaanse als adviseur had FC Utrecht het afgelopen seizoen als doelstelling om vooral heel aanvallend en attractief te voetballen. Dat streven heeft de nieuwe hoofdcoach Erik ten Hag ook, maar de oud-verdediger benadrukt dat dit alleen kan vanuit een goede defensieve organisatie.

In AD Sportwereld legt de nieuwe coach, overgekomen van het tweede elftal van Bayern München, uit wat hij voor ogen heeft: "Ik sta ook voor dat wat bij FC Utrecht past: strijd, passie, offensief voetbal. Mijn indruk van afgelopen seizoen is dat het verdedigend te kwetsbaar was. Wil je aanvallend spelen dan moet je fundament achterin stevig zijn, anders krijg je nooit controle", aldus de voormalig hoofdtrainer van Go Ahead Eagles.

Wat de sportieve doelstelling voor het komende seizoen precies gaat worden, kan hij nog niet zeggen. Ten Hag stond zondag met FC Utrecht voor het eerst op het trainingsveld. "Ik heb in grove lijnen een beeld van deze selectie, maar we zijn juist heel vroeg begonnen om tijd en ruimte te creëren om iets te ontwikkelen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen