Van Hanegem 'wordt misselijk' van vertrek Hiddink

30 juni 2015, 08:24

Willem van Hanegem betreurt de gang van zaken rond Guus Hiddink. De ervaren bondscoach vertrekt per direct als bondscoach van het Nederlands elftal en lijdt hierdoor, in de herfst van zijn carrière, flink gezichtsverlies. Zonde, vindt Van Hanegem. Dat laat hij weten in AD Sportwereld.

"Die man heeft een staat van dienst van-heb-ik-jou-daar voor het Nederlandse voetbal. En dan toch zo moeten stoppen bij Oranje. Ik word daar misselijk van", reageert de oud-middenvelder op het vertrek van Hiddink bij ORanje. Van Hanegem denkt dat Hiddink de functie op bepaalde vlakken onderschat heeft. "Wat hem is tegengevallen, is het gezeik. Een tijdje geleden was hij nog Onze Lieve Heer. Moest hij met de prins mee op reis naar Zuid-Korea. Daarna kreeg hij een conflict met de belasting. Dat heeft hem veel pijn gedaan. Ik vermoed dat hij daarom zijn laatste dingetje nog eens wilde doen. Hij wilde het toch nog een keer laten zien."

Op de vraag hoe Hiddink hier bovenop komt, heeft Van Hanegem niet direct een antwoord. "Als mens bedoel je? Zoiets blijft je achtervolgen. Dit doet zeer, hoor. Als het goed gaat, kun je je zogenaamde vrienden uit de voetbalwereld bijna niet van je afslaan. Maar gaat het even minder, willen ze je onder de grond trappen."

De verwachting is dat assistent-bondscoach Danny Blind de taken van Hiddink overneemt, al is de kans ook aanwezig dat de KNVB tot en met het EK 2016 een soort 'senior-coach' boven Blind zet. Dat ziet Van Hanegem niet zitten. "Zijn ze dat van plan? Zo'n type als Adriaanse of zo? Lijkt me geen goed idee. Dan geef je Blind weer een brevet van onvermogen. Als ik hem was, zou ik dan direct zeggen: Ik stop ermee", stelt hij.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen