Kuyt over aanvoerderschap: "Jordy deed het prima"

3 juli 2015, 10:50

Door zijn staat van dienst en enorme populariteit bij het Legioen lijkt Dirk Kuyt de logische nieuwe aanvoerder van Feyenoord, maar het maakt de aanvaller niet veel uit of hij de band wel of niet krijgt. Hij zou het ook prima vinden als de band om de arm van Jordy Clasie, de huidige captain van de Rotterdammers, blijft.

"Dat moet de trainer bepalen. Maar ik vind dat Jordy dat de afgelopen periode uitstekend heeft gedaan", zegt Kuyt in De Telegraaf op de vraag wie aanvoerder wordt. Of hij de band nu wel of niet draagt, de inmiddels 34-jarige Katwijker wordt sowieso één van de leiders van het nieuwe Feyenoord. "Ik zal spelers binnen en buiten het veld steunen, vooral de jonge spelers door al mijn ervaringen van het buitenland te delen."

"Zoals ik ook met Jordy mijn ervaring van het verleden deel", vervolgt Kuyt. Of Clasie blijft is nog maar de vraag. "Ik heb nooit het moment willen bepalen waarop hij moet vertrekken. Ik heb prima contact met hem sinds we elkaar kennen van het Nederlands elftal. Ik heb aan hem verteld hoe ik destijds heb gehandeld. Ik kon een jaar voordat ik naar Liverpool ging op de laatste dag van de transferwindow naar Tottenham. Dat heb ik toen niet gedaan. Een jaar later had ik, mede door het WK, een mooie transfer naar Liverpool te pakken."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen