Cocu: "Jürgen staat gewoon onder contract bij PSV"

6 juli 2015, 10:28

Jürgen Locadia benadrukte afgelopen week nog maar eens dat hij zinspeelt op een vertrek bij PSV, waar hij geen garantie heeft op een basisplaats. Hij zal volgende week tijdens het trainingskamp in Zwitserland nogmaals om de tafel zitten met coach Phillip Cocu en technisch manager Marcel Brands, om het over zijn toekomst te hebben. Cocu denkt dat Locadia er verstandig aan doet om 'gewoon' te blijven.

"Hij heeft een contract getekend bij PSV en dat pas nog verlengd", zegt Cocu in De Telegraaf over Locadia, doelend op de verlenging van het contract tot medio 2019. "Soms moet je verder kijken dan de heel korte termijn. Dat is nog wel eens moeilijk voor jonge jongens, want die zijn ongeduldig."

Cocu en PSV willen Locadia graag aan boord houden. "Wij hebben heel veel vertrouwen in hem, dat moet hem als speler ook goed doen. Wij zien in hem de toekomstige spits van PSV. Zo'n speler houden we liever bij ons om door te ontwikkelen. Op het moment dat Luuk (de Jong, red.) weer een stap kan maken, moet hij klaar zijn. Tot dat moment moet hij de concurrentie aangaan, want voor Luuk geldt hetzelfde als voor alle anderen. Je moet presteren en als je geen vormbehoud toont, kan er ook zomaar iets veranderen in het team."

Cocu wil er verder niet te veel woorden aan vuil maken. "We kunnen 150 scenario's neerleggen, maar Jürgen staat gewoon onder contract bij PSV. En ik vind dat je als club de touwtjes in handen hebt."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen