Groningen wacht af: "Gaat wat langer duren dan iedereen wil"

14 juli 2015, 15:26

Het is inmiddels half juli, maar Tjaronn Chery en Eric Botteghin zijn nog altijd spelers van FC Groningen. De verwachting was dat beide sterkhouders deze zomer zouden vertrekken uit Euroborg, zeker omdat ze contracten tot 2016 hebben, maar de regerend bekerwinnaar wacht op serieuze biedingen.

Voor Chery (27) was interesse van SC Baniyas uit de Verenigde Arabische Emiraten en ook Aston Villa meldde zich. "Maar nadat wij een bod hadden afgewezen, hebben we niets meer gehoord. Dat kan natuurlijk snel veranderen, de transferwindow is nog anderhalve maand open", zegt Peter Jelteman, technisch manager van FC Groningen, tegen Voetbal International over de belangstelling in de aanvallende middenvelder. "Voor Botteghin geldt hetzelfde, twee Engelse clubs hebben naar hem gehengeld. Maar het is nog niet naar onze tevredenheid. Het gaat allemaal wat langer duren dan iedereen wil, maar we willen niets forceren."

Ook voor FC Groningen is het niet ideaal dat er nog geen duidelijkheid is over deze transfers, want voorlopig kan de club zelf geen spelers halen. "We hebben redelijk geïnvesteerd in Bryan Linssen", zegt de directeur. "Dat moest ook, omdat we door het vertrek van Nick van der Velden een vleugelaanvaller zijn kwijtgeraakt. Maar we hebben met zijn komst ook een beetje een voorschot genomen op het geld dat we hopen binnen te krijgen van een speler die we verkopen. Dus voordat we nu iemand halen, moet er eerst iemand weg."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen