Sanogo is Ajacied: "Mijn speelstijl lijkt op die van Kanu"

17 juli 2015, 14:42

Wat al een tijdje in de lucht hing, is nu officieel: Yaya Sanogo speelt komend seizoen voor Ajax. De ploeg van coach Frank de Boer huurt de centrumspits voor één jaar van Arsenal. "Deze verhuurperiode is een goede ervaring voor mij. Bij Arsenal zijn zulke grote stervoetballers waardoor ik weinig aan spelen toekom. Hier zal ik laten zien dat ik elke wedstrijd kan spelen! Als ik hard werk", laat hij weten op de clubsite.

De 22-jarige Sanogo staat al jaren te boek als een groot talent en werd in 2013 door Arsenal weggeplukt uit de jeugdopleiding van AJ Auxerre. Mede door diverse blessure bleef een doorbraak bij de ploeg uit Londen nog uit, het afgelopen half jaar speelde de Franse aanvaller op huurbasis voor Crystal Palace. Bij Ajax hoopt hij zijn carrière nieuw leven in te kunnen blazen. "Ik denk dat Sanogo moet spelen. Hij is er klaar voor en hij krijgt bij Ajax de kans in de Champions League te spelen", stelt Arsenal-coach Arsene Wenger op Ajax.nl.

Op diezelfde clubsite reageert Sanogo op zijn overstap. Hij hoopt vanavond (vrijdag) al mee te kunnen doen in een oefenwedstrijd tegen VfL Wolfsburg. "Ik weet niet of de trainer al een plaatsje voor me heeft. Ik zie het wel", zegt de spits. Hij hoopt in Amsterdam in de voetsporen te kunnen treden van een andere oud-spits van Ajax en Arsenal, Nwankwo Kanu. "Je zou mijn speelstijl wel met die van Kanu kunnen vergelijken", stelt hij.

Bij Ajax krijgt Sanogo te maken met een Arsenal-icoon, Dennis Bergkamp, als assistent-coach. "Dat is zo'n magische speler. Door met hem te werken, verwacht ik progressie te maken", aldus de aanvaller.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen