Ajax in oefenwedstrijd gelijk tegen VfL Wolfsburg

17 juli 2015, 21:01

Ajax heeft in de voorbereiding op het nieuwe seizoen een prima resultaat geboekt. De ploeg van coach Frank de Boer speelde vrijdag in de eigen Amsterdam ArenA met 1-1 gelijk tegen VfL Wolfsburg, afgelopen jaargang runner-up in de Bundesliga en winnaar van de DFB Pokal.

Beide doelpunten vielen in de tweede helft, kort na elkaar. Davy Klaassen kopte Ajax in de 67ste minuut op 1-0, Kevin De Bruyne herstelde slechts een minuut later het evenwicht. Queensy Menig stond met een voorzet vanaf de linkerflank aan de basis van de treffer van Klaassen, maar leed even later balverlies waaruit de gelijkmaker ontstond. De Bruyne kwam in balbezit, passeerde Jaïro Riedewald eenvoudig en ramde ten slotte het leder van afstand, over de grond, in het doel.

Voor rust had Ajax het betere van het spel, maar de runner-up van het afgelopen seizoen wist dat niet om te zetten in goals. In blessuretijd kreeg Menig een goede kans om Ajax alsnog de winst te bezorgen, maar zijn schot na voorbereidend werk van aanwinst Amin Younes werd gekeerd door Wolfsburg-keeper Koen Casteels. Tien minuten eerder had Wolfsburg-aanvaller Ivan Perisic de paal geraakt.

Bij Wolfsburg had Bas Dost een basisplaats, John Heitinga maakte in de 73ste minuut zijn rentree bij Ajax. De verdediger, die in 2008 vertrok uit de ArenA, betrad onder luid applaus het veld.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen