Vd Vaart: "Vertrek bij Tottenham mijn domste beslissing"

22 juli 2015, 14:05

Rafael van der Vaart heeft spijt van zijn beslissing om in 2012 te vertrekken bij Tottenham Hotspur. De middenvelder koos na twee mooie jaren in Londen voor een terugkeer naar Hamburger SV en dat had hij beter niet kunnen doen, zegt de Nederlander in een interview met The Mirror.

Van der Vaart tekende deze zomer bij Betis, na drie zeer teleurstellend verlopen jaren bij HSV. "Als Tottenham me deze zomer terug gewild had, was ik gegaan. Maar toen Betis zich meldde, was de beslissing snel gemaakt", zegt hij over zijn transfer naar Spanje. De spelmaker heeft louter positieve herinneringen aan zijn tijd bij Tottenham Hotspur en dus is vooral de vraag waarom hij in 2012 vertrok. "Dat kwam door een optelsom van een aantal dingen. Mijn privésituatie, maar hoeheethij liet ook aan me weten dat ik niet langer eerste keus zou zijn", verwijst hij naar toenmalig Spurs-manager André Villas-Boas.  "Dat voelde heel vreemd, want ik had twee geweldige jaren achter de rug. Toen zei ik: nou, dan kan ik beter vertrekken. Dat is toen ook gebeurd."

"Dat was een stomme beslissing", zegt Van der Vaart met de kennis van nu. "De domste beslissing uit mijn carrière. Ik heb er absoluut spijt van, want bij Tottenham heb ik de mooiste jaren uit mijn loopbaan gehad. Als je ziet wat voor team we hadden: Gareth Bale, Luka Modric, Aaron Lennon en ik...een ongelooflijke ploeg. We waren in die tijd in iedere wedstrijd de betere ploeg. We hadden zo veel plezier op het veld."

Ook de voorganger van Villas-Boas, Harry Redknapp, droeg bij aan het spelplezier bij Spurs. "Hij was als een vader. Ik zou alles geven voor die man en vond het echt jammer dat hij vertrok", aldus Van der Vaart.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen