Depay wil uitgroeien tot legende bij Manchester United

Ger
23 juli 2015, 10:30

Memphis Depay heeft hoge verwachtingen van zijn verblijf bij Manchester United. De aanvaller stapte deze transferperiode over van PSV en maakte in de oefenwedstrijd tegen San Jose Earthquakes inmiddels zijn eerste doelpunt voor de Engelse topclub. Hij wil uiteindelijk op Old Trafford uitgroeien tot een legende.

Depay heeft in zijn eerste dagen bij United een goede indruk gemaakt. Supporters van de Mancunians vergelijken de Oranje-international zelfs al voorzichtig met Cristiano Ronaldo. Als het aan Depay ligt, stapt hij daadwerkelijk in de voetstappen van de Portugese oud-speler van United. "Ik wil op een gegeven moment een legende worden. Al is het momenteel vooral belangrijk om me alleen te focussen op de volgende wedstrijd. Ik wil in ieder duel mijn werk zo goed mogelijk doen", zegt de 21-jarige Depay tegen de BBC.

De jongeling scoorde afgelopen seizoen in het shirt van landskampioen PSV 22 keer in de Eredivisie. Depay heeft voor zijn eerste seizoen op Old Trafford geen specifieke doelpuntenproductie in gedachten. "Daar doe ik niet aan. Ik wil belangrijk zijn voor het team. De enige druk die ik mezelf opleg, is om het maximale uit iedere wedstrijd te halen. Het winnen van de Premier League is met deze ploeg een realistisch doel."

Bij United werkt Depay opnieuw samen met oud-bondscoach Louis van Gaal. "Ik zeg niet dat hij een vaderfiguur voor mij is, maar hij is in ieder geval een fantastische manager. Hij kan spelers beter maken. Dat heb ik gemerkt tijdens het WK en zelfs in de voorbereiding op het toernooi. Van elke training werd ik sterker en voelde ik me fitter. Ik ben erg hongerig en wil alles doen om me te blijven verbeteren."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen