Kluivert: "Wat ik gezien heb bij Ajax, stemt me hoopvol"

29 juli 2015, 08:32

Ajax werkt vanavond (woensdag) de heenwedstrijd tegen Rapid Wien in de derde voorronde van de Champions League af op historische grond. De Ajacieden treden aan in het Ernst Happelstadion, waar ruim twintig jaar geleden beslag werd gelegd op het meest prestigieuze clubtoernooi van Europa. Hoofdrolspeler destijds was Patrick Kluivert. De oud-topschutter van Ajax en Oranje kijkt uit naar het duel in Wenen.

"Een bijzonder moment", zo noemt Kluivert de terugkeer van Ajax in het Ernst Happelstadion in De Telegraaf. De 39-jarige oud-international beseft steeds meer hoe bijzonder de prestatie van Ajax op 24 mei 1995 was. "Door de explosief stijgende inkomsten uit televisiegelden en merchandising in de grote competities en het steeds vroegere vertrek van talenten uit de Eredivisie, wordt de kloof met de Europese top groter en groter. De kans dat een Nederlandse club ooit nog met de Cup met de Grote Oren staat, acht ik niet zo groot", aldus Kluivert, die momenteel bondscoach van Curaçao is.

Het verschil met vroeger lijkt steeds groter te worden, maar Kluivert vindt het wel een goede zaak dat er met de teruggekeerde John Heitinga ervaring gehaald is. "Wij hadden in 1995 Frank Rijkaard en Danny Blind. Routiniers - of ze nou spelen of niet - zijn nodig in een selectie om de jongeren te corrigeren, scherp te houden en de topsportmentaliteit bij te brengen. Wat ik tot dusver van Ajax in de voorbereiding heb gezien, stemt me in elk geval hoopvol voor de dubbele confrontatie met Rapid Wien. En wie het winnende puntertje voor zijn rekening neemt, maakt me niet uit...", knipoogt Kluivert, die doelt op zijn winnende treffer in de finale van 1995.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen