Koeman: "Vitesse anders dan andere eredivisieclubs"

29 juli 2015, 17:05   Bijgewerkt: 29 juli 2015, 19:50

Volgens Southampton-manager Ronald Koeman is Vitesse 'een beetje anders' dan de andere Nederlandse clubs vanwege haar link met Chelsea. Southampton en Vitesse staan donderdag in Engeland tegenover elkaar voor hun eerste ontmoeting in de derde voorronde van de Europa League.

"Vitesse is een beetje anders vanwege haar connectie met Chelsea. Daardoor moeten ze elk jaar veel nieuwe spelers inpassen. Ook voor dit seizoen zijn ze weer vier, vijf, zes goede spelers kwijtgeraakt", zei Koeman woensdag op de persconferentie, doelend op onder meer het vertrek van Bertrand Traore, Marko Vejinovic, Jan-Arie van der Heijden en Davy Pröpper uit Arnhem. "Daar hebben ze natuurlijk ook weer nieuwe jonge spelers voor teruggehaald, maar het kost tijd om de organisatie neer te zetten."

Koeman heeft zin in het Europese avontuur van Southampton. "We zijn klaar voor de uitdaging, zo zien wij het spelen in Europa, als een uitdaging", vervolgt de Nederlander. "We weten dat we, om de groepsfase te bereiken, twee voorrondes moeten overleven. Het is nieuw voor iedereen, voor de club, spelers en fans. Het is nog niet de start van de Premier League, maar we zijn in vorm en er fysiek klaar voor. Vitesse is een ploeg die niet alleen maar verdedigt, wat de wedstrijd meer open maakt. Dat is goed."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen