Zorgen in Friesland: "Er moet nog het nodige gebeuren"

2 augustus 2015, 15:49

sc Heerenveen kent bepaalt geen vlekkeloze voorbereiding op het nieuwe seizoen en dat baart coach Dwight Lodeweges de nodige zorgen. Een week voor de seizoensouverture tegen De Graafschap kampen de Friezen met een volle ziekenboeg en zijn de resultaten ook nog niet om over naar huis te schrijven. Zaterdag werd er in het Abe Lenstra Stadion met 0-1 verloren van RCD Mallorca.

"Dit was een eyeopener, er moet nog het nodige gebeuren, maar we gaan het voor elkaar krijgen", zegt Lodeweges op de clubwebsite over de oefennederlaag tegen Mallorca. Zijn ploeg ging niet alleen onderuit, de trainer zag ook nog eens Luciano Slagveer en Kenneth Otigba uitvallen, met respectievelijk een blessure en een rode kaart. Ondertussen zijn ook Pele van Anholt, Doke Schmidt, Jerry St. Juste, Joost van Aken en Jordy Buijs nog niet fit, terwijl Sam Larsson ziek is.

Lodeweges hoopt dat Van Anholt en St. Juste in ieder geval kunnen spelen tegen De Graafschap. "Het wordt spannend", stelt de oefenmeester, die waarschijnlijk wel weer op tijd kan beschikken over Slagveer en Larsson. Dat zou een opsteker zijn, omdat Heerenveen niet weer een valse start van de Eredivisie wil beleven. Vorig jaar gingen de Friezen met 1-2 ten onder tegen FC Dordrecht. "Dat mag ons niet weer gebeuren", weet Lodeweges.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen