Dijks: "We waren iets te enthousiast na de 2-2"

4 augustus 2015, 23:35

Mitchell Dijks was misschien wel de beste Ajacied in de Champions League-wedstrijd tegen Rapid Wien. De linksback maakte indruk met zijn rushes langs de lijn en verzorgde de assist bij de eerste Amsterdamse goal, op fraaie wijze gemaakt door Arek Milik. Toch stond hij met een zuur gezicht de verzamelde media te woord, want Ajax verloor met 2-3 van de Oostenrijkers en is daardoor uitgeschakeld.

Ajax leek na 45 minuten al verslagen te zijn, want halverwege was de stand in de ArenA 0-2 voor de bezoekers. "Je zag toen in de kleedkamer wel wat koppies hangen. Maar bepaalde jongens stonden toen op en benadrukten dat we vertrouwen moesten blijven houden. Dat deden we en het werd 2-2, maar kort daarna was het ineens weer 2-3", vertelt hij tegenover de verzamelde media het verhaal van de wedstrijd.

De derde Oostenrijkse goal viel op een moment dat de ArenA kolkte van vreugde, want na de 2-2 van invaller Nemanja Gudelj leek Ajax door te kunnen drukken. "We hebben natuurlijk een jonge groep", probeert Dijks een verklaring te vinden voor de 2-3. "Iedereen was erg blij na de 2-2. Op zo'n moment moet je eigenlijk de koppen bij elkaar steken en vanuit je taak blijven spelen, maar we werden iets te enthousiast. Heel zuur."

In totaal kreeg Ajax tegen Rapid Wien vijf doelpunten tegen, verdeeld over twee wedstrijden. Vrijwel al deze goals kwamen voort uit onnodige fouten achterin bij de Amsterdamse club. "Inderdaad, dat was vorige week ook zo", geeft Dijks toe. "En hier bij de 0-1 wilde Daley Sinkgraven een truc doen of zo, terwijl iedereen dacht dat de bal naar voren ging. Hij moet zo'n bal eigenlijk gewoon wegschieten. Het is allemaal te makkelijk zo."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen