CL lonkt voor ManU na Memphis Depay-show op Old Trafford

18 augustus 2015, 22:41   Bijgewerkt: 18 augustus 2015, 22:50

Memphis Depay heeft zich voor het eerst echt laten zien in het shirt van Manchester United. De zomeraankoop schoot vanavond (dinsdag) twee keer met scherp, tijdens het Champions League-kwalificatieduel met Club Brugge. Hij hielp zijn team daarmee aan een 3-1 zege op Club Brugge, waardoor deelname aan het hoofdtoernooi van de CL weer een stap dichterbij is gekomen voor de ploeg van Louis van Gaal.

Memphis Depay begon in de eerste twee competitieduels van zijn nieuwe club in de basis, maar wist in die wedstrijd geen indruk te maken. De aankoop kreeg hier en daar zelfs al wat kritiek te verwerken. Vanavond (dinsdag) veegde de jonge buitenspeler alle kritiek van tafel en presenteerde hij zich aan het grote publiek. Het was vanavond, met name in de eerste helft, dé grote Memphis Depay-show op Old Trafford. De buitenspeler nam zijn ploeg op sleeptouw en scoorde twee prachtige doelpunten in de eerste helft. Hij veegde daarmee eigenhandig de vroege 0-1 achterstand weg.

Want Club Brugge, met Ruud Vormer in de basis, had in de achtste minuut brutaal de leiding genomen in Manchester. Een vrije trap werd door Man United-middenvelder Michael Carrick knullig in het eigen doel gegleden. Even vreesden de fans van de Engelse grootmacht voor mislopen van het miljoenenbal, maar Depay had snel een antwoord in huis op de tegengoal. Vijf minuten na de tegentreffer scoorde de oud-PSV'er een prachtig doelpunt. Hij wipte de bal eerst op fraaie wijze over zijn tegenstander heen en ronde het karwei daarna op beheerste wijze af in de lange hoek. Hij bracht daarmee het Theater of Dreams in extase.

Het was, logischerwijs, Manchester United dat de boventoon voerde in het duel. De ploeg van Louis van Gaal kreeg legio kansen, maar was niet erg scherp in de afronding. De ploeg van Michel Preud'homme deed wat het kon en kwam er af en toe gevaarlijk uit, maar ontbeerde simpelweg kwaliteit om de Engelse topclub echt bang te maken. Brugge moest het duel zelfs met tien man afmaken, omdat Brandon Mechele in de tachtigste minuut zijn tweede gele kaart kreeg.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen