Blind: "Doet pijn om Strootman te zien worstelen"

20 augustus 2015, 11:44   Bijgewerkt: 20 augustus 2015, 11:54

Oranje heeft de komende maanden maar één doel: het Europees kampioenschap van 2016 halen. Dat moet gebeuren zonder één van de beoogde sterkhouders, want Kevin Strootman blijft sukkelen met knieklachten. Een rentree van de middenvelder bij zijn club AS Roma is nog niet aanstaande.

Bondscoach Danny Blind rekent erop dat hij Strootman moet missen in de laatste vier kwalificatieduels. Hij leeft mee met de onfortuinlijke middenvelder, die enkele maanden voor het WK van 2014 zijn kruisband afscheurde en daarna nooit meer helemaal fit geweest is. Blind erkent dat Oranje Strootman mist. "Hij is een fantastische optie voor de positie van verdedigende middenvelder. Zowel fysiek als qua voetbalvermogen is hij van Europees topniveau. Onze andere opties voor die positie hebben het één wel, maar het ander niet."

"Maar hij is er niet en het belangrijkste is dat hij weer fit wordt", relativeert de opvolger van Guus Hiddink zijn eigen probleem. "Het doet pijn om hem al zeventien maanden te zien worstelen, terwijl hij in de bloei van zijn carrière zou moeten zitten. Dat is veel dramatischer dan het feit dat ik hem niet op kan stellen."

Vermoedelijk kan Strootman niet eerder dan in oktober zijn rentree maken bij AS Roma.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen