Aanklager tikt Gyasi en Kazim-Richards op de vingers

20 augustus 2015, 15:32

De aanklager betaald voetbal heeft Edwin Gyasi en Colin Kazim-Richards op het matje geroepen, zo meldt de KNVB op haar officiële website. De aanvallers van respectievelijk Roda JC Kerkrade en Feyenoord hebben een officiële waarschuwing gekregen naar aanleiding van hun bedenkelijke gedrag.

Gyasi baarde opzien, door na de eredivisiewedstrijd tussen Roda JC en Heracles Almelo op 8 augustus zijn beide middelvingers op te steken in de richting van het supportersvak van Heracles. De Roda-aanvaller zei na afloop dat 'apengeluiden' ten grondslag lagen aan zijn emotionele actie. Daar toont de aanklager begrip voor, maar toch wordt Gyasi op de vingers getikt wegens 'zeer onprofessioneel' gedrag, dat niet bij een profvoetballer met een voorbeeldfunctie past. De vermeende apengeluiden van Heracles-fans vormden overigens geen reden tot vervolging.

Kazim-Richards liet zich op negatieve wijze gelden tijdens de uitwedstrijd van Feyenoord tegen SC Cambuur op 16 augustus. Na zijn wissel schopte de Turkse aanvaller een kratje met bidons omver voor de dug-out van de Rotterdammers. Ook dit gedrag wordt als 'zeer onprofessioneel' aangeduid. "De speler brengt hiermee het betaald voetbal in diskrediet", vindt de aanklager, die Kazim-Richards zodoende aangesproken heeft op de impact van dergelijk gedrag.

Maken Gyasi en Kazim-Richards zich nogmaals schuldig aan onprofessioneel gedrag, dan kan dat worden meegenomen in de tuchtrechtelijke sanctie.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen