Royale marge lonkt voor Feyenoord: "Extra motivatie"

28 augustus 2015, 15:28

Voor Feyenoord gloort een prachtige voorsprong op PSV aan de horizon. Winnen de Rotterdammers komende zondag in het hol van de leeuw de topper tegen de Eindhovenaren, dan kijkt de regerend kampioen al tegen een acherstand van zeven punten aan. Coach Giovanni van Bronckhorst gaat ervoor met zijn ploeg. "Het zou vroeg in het seizoen zijn, het is een extra motivatie om in Eindhoven te winnen."

"Extra, want wij gaan elke wedstrijd in om te winnen en dat zal tegen PSV dus niet anders zijn", nuanceert Van Bronckhorst op de clubwebsite. De keuzeheer pakte met Feyenoord negen punten in drie duels en zag PSV punten morsen tegen ADO Den Haag (2-2) en sc Heerenveen (2-2). Toch tilt Gio daar niet te zwaar aan. "Want die wedstrijden hadden ze net zo goed kunnen winnen. PSV is de kampioen en heeft al een aardig ingespeeld team", waarschuwt hij.

Van Bronckhorst heeft veel respect voor de tegenstander uit Eindhoven. "Ze hebben niet heel veel mutaties in het elftal gehad en met Maxime Lestienne een nieuwe speler die ook het verschil kan maken. Het is helder dat het moeilijk spelen is tegen zo'n goed team, PSV is in de omschakeling de gevaarlijkste ploeg van Nederland. Wij moeten zorgen dat we er klaar voor zijn. Ik heb het gevoel dat we dat ook zijn", aldus de Feyenoord-trainer.

Feyenoord heeft tot dusver de perfecte score van negen punten behaald en dat doet Van Bronckhorst goed. "Een overwinning op FC Utrecht zou ons in het zadel helpen en dat is ook gebleken. Negen punten uit de eerste drie duels heeft de ploeg een boost gegeven. Natuurlijk zijn we als elftal nog groeiende en moet het voetballend nog beter, maar ondertussen staat er ook al een ploeg die moeilijk te verslaan is", aldus Gio, die de breedte van zijn selectie prijst. "De afgelopen wedstrijden hebben wij steeds in de laatste twintig minuten het verschil kunnen maken, zeker ook door de spelers die we vanaf de bank kunnen inzetten. Dat geeft de kracht van onze selectie aan."

Rick Karsdorp was een vraagteken voor de kraker tegen PSV, maar is fit genoeg bevonden door de medische staf van Feyenoord.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen