Blind zet Van Persie op bank, wel basisplek voor Klaassen

Ger
3 september 2015, 20:00   Bijgewerkt: 3 september 2015, 20:49

De debuterende bondscoach Danny Blind laat Robin van Persie definitief op de bank beginnen in de belangrijke thuiswedstrijd tegen IJsland in de EK-kwalificatiecyclus. Klaas-Jan Huntelaar krijgt in de spits van Oranje de voorkeur van de opvolger van Guus Hiddink. Op het middenveld is er een basisplaats voor Davy Klaassen. De Ajacied krijgt in die linie gezelschap van Georginio Wijnaldum en Wesley Sneijder.

Eerder deze week leek Vurnon Anita zich nog te mogen opmaken voor een plek bij de eerste elf, maar de middenvelder van Newcastle United start als reserve. Verdedigers Jairo Riedewald en Kenny Tete vieren in de Amsterdam ArenA voorlopig nog niet hun debuut voor Oranje. In de achterste linie kiest Blind voor Gregory van der Wiel, Stefan de Vrij, Bruno Martins Indi en zijn zoon Daley. Bij IJsland hebben onder meer NEC-doelman Hannes Halldórsson en oud-Ajacied Kolbeinn Sigthórsson een basisplaats.

Nederland bezet na zes van de tien wedstrijden de derde plaats in de kwalificatiegroep, met vijf punten achterstand op koploper IJsland. Nummer twee Tsjechië heeft drie punten voorsprong op Oranje. Het duel met IJsland begint om 20.45 uur.

Opstellingen

Nederland: Cillessen; Van der Wiel, De Vrij, Martins Indi, Blind; Wijnaldum, Klaassen, Sneijder; Robben, Huntelaar, Memphis

IJsland: Halldórsson; Saevarsson, Sigurdsson, Árnason, Skúlason; Bjarnason, Sigurdsson, Bödvarsson, Gunnarsson; Gudmundsson, Sigthórsson

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen