Charlton feliciteert opvolger Rooney met record

9 september 2015, 12:02

Decennia lang stond Sir Bobby Charlton te boek als de topscorer aller tijden van het Engelse nationale elftal, maar het doelpuntenaantal van de inmiddels 77-jarige Charlton werd dinsdag verbroken. Wayne Rooney scoorde tegen Zwitserland en staat nu op vijftig goals, één meer dan zijn illustere voorganger.

Charlton gunt Rooney de mijlpaal van harte. "Ik ben ervan overtuigd dat je dit record lang in handen zal hebben. En het is duidelijk dat je de komende jaren nog veel goals gaat maken voor je club en de nationale ploeg", sprak Charlton tot Rooney. "Ik kan niet ontkennen dat ik het jammer vind dat ik niet langer topscorer aller tijden ben, maar ik vind het geweldig dat Wayne, de aanvoerder van het land en mijn geliefde club, mijn opvolger is. Namens mezelf en iedereen betrokken bij Manchester United wil ik hem van harte feliciteren."

Charlton speelde van 1958 tot 1970 in de nationale ploeg van Engeland en kwam vrijwel zijn hele carrière uit voor Manchester United. De oud-aanvaller droeg van 1956 tot 1973 het shirt van de Engelse topclub.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen