Groep D: Morata beslist kraker met fraaie knal

15 september 2015, 23:05   Bijgewerkt: 15 september 2015, 23:43

Manchester City smijt al jaren met miljoenen en in Engeland leverde dat al twee kampioenschappen op, maar in de Champions League wil het maar niet vlotten met The Citizens. Ook dit seizoen biedt de start weinig hoop, in het eigen Etihad Stadium ging de kraker tegen Juventus dinsdag met 1-2 verloren. Eveneens in groep D was Sevilla Borussia Mönchengladbach zonder problemen de baas: 3-0.

Juventus dacht na een klein kwartier spelen al de leiding te nemen in Engeland, maar een goal van Paul Pogba werd afgekeurd vanwege buitenspel. De Franse middenvelder stond zelf niet in onreglementaire positie, maar ploeggenoot Alvaro Morata stond duidelijk wel buitenspel en nam in de ogen van de arbitrage deel aan de aanval. Om die reden ging het Italiaanse feestje niet door. Door twee goals in de laatste twintig minuten kon Juventus echter toch juichend van het veld stappen.

In de 57ste minuut was Manchester City nog op 1-0 gekomen, door een eigen gal van Giorgio Chiellini. De Juventus-verdediger kopte de bal onder druk van Vincent Kompany in eigen doel. De Italianen waren van mening dat Kompany daarbij een overtreding maakte, maar opnieuw was de arbitrage hen niet gunstig gezind.

Mario Mandzukic herstelde in de zeventigste minuut het evenwicht namens Juventus. De spits uit Kroatië liep na een mooie pass van Pogba weg uit de rug van Eliaquim Mangala en tikte de bal van dichtbij in het doel. Morata bepaalde elf minuten later met een prachtig schot vanaf de rand van het strafschopgebied de eindscore op 1-2 in Turijns voordeel.

Met Roel Brouwers in de basis had Borussia Mönchengladbach, dat in de competitie na vier duels nog puntloos is, in Spanje niets te vertellen tegen Sevilla. De thuisploeg zag de Europa League-houder al voor rust dicteren, maar haalde met 0-0 de pauze. Enkele minuten na de doelwissel kwam Sevilla alsnog op 1-0, door een benutte penalty van Kevin Gameiro. De Fransman mocht drie minuten later opnieuw aanleggen vanaf elf meter, maar trof deze keer de lat.

In de 66ste minuut mocht Sevilla wéér een strafschop nemen en ditmaal zette Ever Banega zich achter de bal. De Argentijn maakte geen fout en zorgde daarmee voor de 2-0. Yevhen Konoplyanka legde in de 84ste minuut op curieuze wijze de eindscore vast op 3-0. Na een korte corner wilde de Oekraïner de bal voorzetten, maar het leder vloog in één keer in het doel omdat BMG-keeper Yann Sommer de situatie volledig verkeerd beoordeelde. Brouwers speelde de hele wedstrijd bij de Duitse bezoekers en was de veroorzaker van de tweede Sevilla-penalty.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen