Groep E: AS Roma pakt punt dankzij wereldgoal Florenzi

16 september 2015, 22:50   Bijgewerkt: 16 september 2015, 23:34

Dankzij een fenomenale treffer van Alessandro Florenzi heeft AS Roma op eigen veld een punt gepakt tegen FC Barcelona. Het kind van de club maakte op geweldige wijze de 1-1, nadat Luis Suarez het bal in de 21ste minuut had geopend. Daardoor hebben beide teams een punt overgehouden aan de Champions League-ouverture. In dezelfde groep won Bayer Leverkusen simpel van BATE Borisov.

Weergaloos, schitterend, fenomenaal. Alle loftuitingen waren van toepassing op de goal van Alessandro Florenzi tegen FC Barcelona. De middenvelder, die tegen Barça in de achterhoede speelde, dribbelde in de 31ste minuut langs de lijn aan de rechterkant en zag doelman Marc-André Ter Stegen iets te voor zijn doel staan. De Italiaan besloot het, net over de middenlijn, ineens te proberen. Hij zag zijn fantastische poging via de paal sensationeel in het doel vliegen in bracht het Stadio Olimpico in extase.

De geweldige treffer, die een groot kanshebber moet zijn voor de Puskás Award, betekende de 1-1 tegen FC Barcelona. De titelhouder was namelijk in de 21ste minuut al op voorsprong gekomen, via Luis Suarez. De oud-Ajacied kopte van dichtbij raak op aangeven van Ivan Rakitic. De verdedigers van AS Roma claimden bij arbiter Björn Kuipers dat Lionel Messi in het begin van de doeltreffende aanval een overtreding had gemaakt op Lucas Digne, maar de Nederlander wuifde dat weg.

De fanatieke supporters in het stadion van Rome zagen een boeiende wedstrijd, waarin Roma maximaal tegenstand gaf aan de sterren van Barcelona. De bezoekers hadden, zoals gebruikelijk, veel balbezit, maar wisten dat niet om te zetten in goals. Ook Messi, die zijn honderdste Champions League-wedstrijd ooit speelde, had het vizier niet op scherp staan. De Argentijn raakte nog wel de lat. In de slotfase van de tweede helft zette Barcelona nog meer aan, maar Roma hield zich knap staande waardoor beide teams met een remise beginnen aan het nieuwe Champions League-seizoen. Voor Barcelona-coach Luis Enrique was de wedstrijd overigens extra bijzonder, omdat de oud-voetballer zijn trainersloopbaan bij AS Roma begon. 

In de poule van Barcelona en Roma kende Bayer Leverkusen een uitstekende start. De Duitsers, die Lazio Roma uitschakelden in de laatste voorronde, wonnen met 4-1 van BATE Borisov. Namens de thuisclub scoorden Admir Mehmedi, Javier Hernández en Hakan Çalhanoglu (2). Voor de Wit-Russen was Nemanja Milunovic met een harde kopbal trefzeker. Het duel werd overigens geleid door Danny Makkelie. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen