Europees feestje Groningen loopt uit op deceptie

17 september 2015, 21:14

FC Groningen heeft donderdagavond in de Europa League niet voor een stunt kunnen zorgen. In de Euroborg speelde de thuisploeg veel te slordig om het Olympique Marseille lastig te kunnen maken: 0-3. Georges-Kévin N'Koudou, Lucas Ocampos en Romain Alessandrini vonden het net voor de Franse topploeg. Omdat Sporting Braga met 0-1 won van FC Slovan Liberec staat Groningen na een duel onderaan in groep F.

Maandenlang werd door alles en iedereen met een groen-wit hart reikhalzend uitgekeken naar deze wedstrijd. Het eerste duel van de Europese kers op de bekerwinsttaart had een groot feest moeten worden. Het werd echter niet de dag waar heel Groningen op hoopte. 's Middags werden de festiviteiten in het centrum van de stad ruw verstoord door rellende Franse supporters en ook de krachtmeting met Marseille draaide uit op een teleurstelling. L'OM strafte defensief geklungel bij de thuisploeg genadeloos af en Groningen bleef daardoor met lege handen achter.

Aan de inzet van het elftal van Erwin van de Looi lag het vanavond niet. Aangespoord door het fanatieke thuispubliek streed Groningen negentig minuten lang voor iedere meter. Wel leek de ploeg met name in de eerste helft last te hebben van zenuwen. De Groningers konden elkaar maar moeilijk vinden en met name achterin werd er flink geprutst. Na een klein half uur kon N'Koudou na vrije doortocht in het strafschopgebied in de korte hoek eenvoudig de openingstreffer binnen prikken.

Vlak voor rust stapte Johan Kappelhof verkeerd in waardoor Ocampos alleen op Sergio Padt af mocht. De Argentijnse aanvaller omspeelde op mooie wijze de doelman waardoor Groningen al snel een tweede klap te verwerken kreeg. Meer dan een mooie vrije trap van Danny Hoesen, die net over de kruising zeilde, kon Groningen daar in de eerste helft niet tegenover stellen.

In het tweede bedrijf leefde de thuisploeg even op maar Michael de Leeuw en Hans Hateboer konden hun mogelijkheden niet verzilveren. Alessandrini deed dat na een uur spelen wel en dat doelpunt gooide de wedstrijd definitief in het slot. De Leeuw mistte in het vervolg nog een tweede opgelegde mogelijkheid en ook invaller Mimoun Mahi kon het publiek niet troosten met een eretreffer. Over twee weken krijgt Groningen in Braga de kans op Europees eerherstel.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen