NEC doet goede zaken tegen teleurstellend Heerenveen

18 september 2015, 22:04

Niet alleen op inzet heeft NEC van sc Heerenveen gewonnen, ook voetballend was de ploeg de Friezen de baas. De promovendus kreeg de betere kansen, gaf weinig weg en won verdiend met 2-0. Beide goals werden gemaakt door Christian Santos, die zich daarmee met Navarone Foor clubtopscorer mag noemen. Voor Heerenveen was het wat minder feestelijk. De formatie van Dwight Lodeweges maakte een machteloze indruk, waardoor er voor rust al twee spelers werden gewisseld.

In eerste instantie wachtte NEC vooral af, maar de ploeg kreeg al snel door dat Heerenveen er weinig van bakte. De thuisploeg nam het initiatief en kreeg via Foor na een kwartier spelen een grote kans. De aanvaller was tot nu toe verantwoordelijk voor de hele productie van NEC met twee goals, maar kopte over. Niet veel later was het wel raak. Woudenberg gaf voor en via via kwam de bal bij Santos terecht, die prima uithaalde. Heerenveen had weinig in te brengen en mocht niet klagen met de kleine achterstand bij rust.

Niet veel later was Santos voor de tweede keer trefzeker. Nadat Foor uit een corner de paal raakte, was het voor Santos een koud kunstje om de bal achter de twijfelende Mulder te schieten. Heerenveen probeerde het daarna nog wel, maar miste de vechtlust  om er echt wat van te maken. De Friezen verloren de meeste duels en NEC speelde met meer passie en creativiteit. Daarmee werd de promovendus de terechte winnaar. En zo kan NEC spreken van een prima start van het seizoen, terwijl ze zich in Heerenveen langzaam wat zorgen mogen maken.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen