Feyenoord start met Elia, geen Botteghin in basis

20 september 2015, 11:38

De veelbesproken Eljero Elia staat in de basis bij Feyenoord in de competitiewedstrijd tegen Roda JC. De aanvaller, die maandag een rode kaart kreeg bij de beloften, krijgt van coach Giovanni van Bronckhorst de voorkeur boven Bilal Basacikoglu. Hij vormt een voorhoede met Dirk Kuyt en Michiel Kramer.

Het is voor Elia de eerste keer dat hij in de basis begint bij Feyenoord. Vorige week, thuis tegen Willem II, maakte de voormalig Oranje-international als invaller het winnende doelpunt (1-0). Vanwege zijn rode kaart bij de beloften dreigde daarna een fikse schorsing, maar de tuchtcommissie van de KNVB sprak hem vrijdag vrij.

Kramer, tegen Willem II geblesseerd uitgevallen, is fit genoeg om opnieuw aan de aftrap te verschijnen. Hierdoor moet Colin Kazim-Richards op de bank plaatsnemen. Naast hem zitten onder meer Lex Immers, Eric Botteghin en de eerder genoemde Basacikoglu. Botteghin ontbrak vorige week vanwege een blessure in de selectie, coach Van Bronckhorst houdt in Kerkrade vast aan Sven van Beek en Jan-Arie van der Heijden in het centrum van de defensie. Rick Karsdorp is de rechtsback, Jens Toornstra krijgt de voorkeur boven Immers.

Bij Roda JC beginnen nieuwelingen Tomi Juric en Richmond Boakye op de bank, beide spelers kunnen tegen Feyenoord debuteren. Boakya is door Roda voor één jaar gehuurd van Atalanta Bergamo.

De wedstrijd in het Parkstad Limburg Stadion tussen Roda en Feyenoord begint om 12.30 uur.

Opstellingen

Roda JC: Van Leer; Dijkhuizen, Swinkels, Sankoh, Van Peppen; Griffiths, Noor, Faik, Van Hyfte, Paulissen; Gyasi

Feyenoord: Vermeer; Karsdorp, Van Beek, Van der Heijden, Kongolo; Vejinovic, Toornstra, El Ahmadi; Elia, Kramer, Kuyt

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen