Ajax weer koploper na eenvoudige zege bij Excelsior

20 september 2015, 16:41   Bijgewerkt: 20 september 2015, 17:26

Ajax heeft geprofiteerd van het puntenverlies van concurrenten PSV en Feyenoord, waarmee het weer bovenaan staat in de Eredivisie. Op bezoek bij Excelsior wonnen de Amsterdammers dankzij twee goals voor rust, zonder echt te overtuigen. In Kralingen tekenden Anwar El Ghazi en Arek Milik voor beide treffers.

Op bezoek bij Excelsior mocht er, zeker na donderdag, natuurlijk geen misstap worden gemaakt door de Amsterdammers. Ze konden immers goede zaken doen, wetende dat PSV (2-1 bij Heracles) en Feyenoord (1-1 bij Roda) eerder dit weekend punten lieten liggen. Een overwinning betekende weer de koppositie op de ranglijst.

Met die gedachte begon Ajax echter niet in Rotterdam. Althans, zo leek het. De thuisploeg bleef rustig afwachten en liet de bezoekers het initiatief nemen, maar dat gebeurde te weinig. Toch had Riechedly Bazoer al vroeg voor de 0-1 kunnen tekenen. De middenvelder kon vrij doorlopen na een bekeken pass van Milik, die weer in de spits mocht beginnen, maar hij schoof de bal wild voorlangs.

Verwacht werd dat de Amsterdammers zouden doordrukken na de pauze. Toch gebeurde dit niet. Excelsior begon ineens te combineren en leek wat scherper dan in de eerste helft. Echte kansen kwamen er niet. Nigel Hasselbaink, stand-in voor spits Tom van Weert, kon het Joël Veltman en Jaïro Riedewald niet moeilijk maken. Op het middenveld wonnen Nemanja Gudelj en aanvoerder Davy Klaassen veel duels namens hun ploeg.

Dankzij de zege staat Ajax weer bovenaan, met 16 punten uit 6 wedstrijden. De Kralingers blijven steken op vier punten en hebben snel een overwinning nodig om uit de gevarenzone te kruipen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen