Heracles in verlenging te sterk voor acht man Vitesse

Jw
23 september 2015, 23:08   Bijgewerkt: 23 september 2015, 23:51

Heracles Almelo heeft de vorm van de competitie woensdag een passend vervolg gegeven in de KNVB Beker. In een uiterst rumoerige en chaotische wedstrijd moesten acht overgebleven Vitesse-spelers in de verlenging buigen voor de Almelose ploeg. Bij Vitesse kregen liefst drie spelers rood en werd het duel vlak voor het eindsignaal nog gestaakt, omdat trainer Peter Bosz zich niet liet wegsturen naar de tribune. 

Heracles Almelo tegen Vitesse was een mooi affiche, helemaal omdat de thuisploeg de laatste vijf wedstrijden zegevierde in de Eredivisie. De wedstrijd begon aardig rustig met een voorsprong voor Vitesse. Denys Oliynyk rondde een combinatie prachtig af met een vlammend schot in de kruising: 0-1.

makkelie

makkelie

Toch was er niets aan de hand voor Vitesse totdat Renato Ibarra zijn tweede gele kaart incasseerde. Vitesse moest met tien man verder en kwam even later zelfs met negen spelers op het veld te staan. Nakamba pakte eveneens een tweede gele kaart en moest ook inrukken. 

makkelie

makkelie

Nadat de gemoederen waren bedaard, werd de wedstrijd hervat. Vitesse-captain Guram Kashia veroorzaakte een penalty en mocht tot overmaat van ramp ook vertrekken met rood. Tannane miste vanaf elf meter, waardoor het fanatieke publiek in het vernieuwde Polman-stadion alsnog moest wachten met juichen. Even later lag de onvermijdelijke gelijkmaker er alsnog in. Invaller Robin Gosens zorgde voor feest in Almelo.

In de slotfase maakte Heracles Almelo het karwei af tegen de acht overgebleven Arnhemmers. Tannane maakte zijn fout goed door vanaf de stip nu wel doeltreffend te zijn, Paul Gladon en Wout Weghorst bepaalden de eindstand vervolgens op 4-1. Daarmee kwam een chaotische avond voetbal in Almelo ten einde.

Overige uitslagen:

WKE - FC Den Bosch 2-5

Fortuna Sittard - Achilles '29 1-3

Berkum* - JVC Kuijk 4-4

* door na strafschoppen

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen