Cruijff niet eens met invulling middenveld bij Ajax

Ger
28 september 2015, 07:41

Johan Cruijff heeft nog maar eens benadrukt het niet eens te zijn met de tactiek van trainer Frank de Boer bij Ajax. De Amsterdammers zijn dit seizoen overgestapt op een systeem met een nummer 10. Cruijff is juist een voorstander van een variant met een nummer 6.

Deze voetbaljaargang kiest De Boer voor Davy Klaassen als nummer 10, met vooral Nemanja Gudelj en Riechedly Bazoer als andere middenvelders. "Ik heb daar mijn twijfels over", aldus Cruijff in zijn column in De Telegraaf. "Om de juiste balans te bewaren moet de middelste middenvelder daarom niet in de punt naar voren, maar in de punt naar achteren worden opgesteld. Dus een '6' in plaats van een '10'."

"Bij een '10' speel je namelijk 4-2-1-3 en bij een '6' wordt het 4-1-2-3. Als je goed naar de twee middelste getallen kijkt, dan zie je bij een '10' dat er 2 spelers achter de bal staan en er 1 offensief is ingesteld. Terwijl bij een '6' er 3 (1+2) achter de bal blijven, van wie er 2 offensief zijn. Zo sla je twee vliegen in één klap: zowel defensief als aanvallend heb je een man meer."

"Door toch voor de '10' te kiezen roep je de problemen over jezelf af zodra de tegenstander druk naar voren geeft", stelt Cruijff. "Er staan dan slechts twee middenvelders achter de bal, die ook nog een breedte van zestig meter moeten bespelen. Dat is niet te doen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen