ArenA moet na metamorfose op Allianz Arena lijken

30 september 2015, 15:08

De Amsterdam Arena gaat voor vijftig miljoen euro verbouwd worden en zal er na deze verbouwing, die op deze woensdag aangekondigd is, drastisch anders uitzien. Na de metamorfose moet de voetbaltempel van Ajax aandoen als de Allianz Arena van Bayern München. Dit houdt in dat de vorm van het stadion 'van hol naar bol' transformeert.

De omlopen op de tweede ring van de ArenA moeten verbreed worden en de gevel moet daarnaast vernieuwd worden. "Uiteindelijk gaat het stadion op een grote kaas lijken met op zes plekken inkepingen waar de trappenhuizen het dak schragen. Het gaat een beetje lijken op de Allianz Arena van Bayern München", zegt directeur Henk Markerink tegen Het Parool. Het is de grootste verbouwing aan de ArenA sinds de opening in 1996. De capaciteit van 53.000 toeschouwers blijft hetzelfde, het dak wordt ook niet aangepast.

De naam van de ArenA blijft vooralsnog gehandhaafd, maar Markerink denkt dat het goed mogelijk is dat er zich op een gegeven moment een commerciële naamgever zal aandienen. "Maar dat zal in overleg met Ajax zijn", zegt de directeur, die aangeeft dat de verbouwing het comfort ten goede moet komen. "De omloop op de tweede ring was met vier meter kruip-door-sluip-door. Dat kan in 2020 niet meer", aldus Markerink. Naast de meer aangrijpende maatregelen komen er ook extra liften, toiletten, cateringpunten en roltrappen.

Eerst wordt de oostzijde aangepakt, in 2018 en 2019 volgen respectievelijk de noord- en zuidkant. "De plannen van de Arena passen bij Ajax. Het is vernieuwend en ambitieus, maar ook functioneel. Met deze aanpassingen is de Arena, net zoals bij de opening in 1996, haar tijd weer ver vooruit", zegt marketingdirecteur Edwin van der Sar van Ajax.

Foto: Het Parool

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen