Nederlandse clubs jagen op eerste zege in Europa League

Ger
1 oktober 2015, 15:09

De openingsronde van de Europa League viel voor de drie Nederlandse deelnemers twee weken geleden behoorlijk in het water. Ajax speelde voor eigen publiek slechts gelijk, terwijl AZ en FC Groningen verloren. De hervatting van het tweede Europese bekertoernooi geeft nieuwe kansen om alsnog de eerste Nederlandse zege te kunnen begroeten.

"Vooraf hebben we gezegd dat als je iets wil betekenen in deze groep, dat je alle thuiswedstrijden moet winnen. Dan haal je negen punten en misschien moet je zelfs nog wel in een uitwedstrijd ook drie punten pakken. Na het gelijkspel thuis tegen Celtic, moeten we nu misschien zelfs wel twee uitwedstrijden winnen", legt trainer Frank de Boer uit op de website van Ajax. "We mogen geen nederlaag lijden, maar we gaan in elk geval voor de drie punten, laat dat duidelijk zijn."

"Toen we de loting met elkaar bekeken, zeiden we dat Athletic de favoriet zou zijn in deze groep. Wij moeten als team een topprestatie leveren om ze te kunnen verslaan", zegt Van den Brom op de website van de Alkmaarders. "Het is in alle opzichten een goede tegenstander met veel ervaring en individueel goede spelers. Ze hebben een uitgebalanceerd team. Athletic speelt met twee backs die graag willen opkomen en met twee gevaarlijke spitsen die goed op elkaar zijn ingespeeld."

"Braga heeft een goede ploeg, die niet voor niets hoog staat in de Portugese competitie. Het is een ploeg met snelheid en diepte. Achterin zijn ze sterk en degelijk", aldus Van de Looi op de website van FC Groningen. "In relatie tot de stand in de poule is het nodig om minimaal één punt te halen om een plek bij de eerste twee in de groep in eigen hand te houden. Het wordt een pittig klusje."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen