Veltman: "Ik vond kritiek voorheen echt moeilijk"

Jw
1 oktober 2015, 16:33

In de geprezen achterhoede van Ajax is Joël Veltman één van de weinige spelers met ervaring. De 23-jarige verdediger kreeg vorig seizoen de nodige kritiek over zich heen, maar lijkt inmiddels een betrouwbare pilaar te zijn geworden in het team van trainer Frank de Boer. Toch liet hem de kritiek niet koud, geeft hij aan in een interview met fanmagazine Ajax Life

Veltman werd regelmatig bekritiseerd vanwege de slordigheden in zijn defensieve taken. "In voorgaande jaren vond ik het echt moeilijk, om om te gaan met kritiek op mijn spel. Ik las toen ook nog veel, nu niet meer. Ik luister naar de trainer, de rest van de technische staf en naar de analisten op televisie die er verstand van hebben. Hun kritiek trek ik me aan en daar neem ik dingen van mee".

"Vorig seizoen dacht ik te veel na. Dat heb ik nu van me afgezet", zegt Veltman over de ontwikkeling die hij heeft doorgemaakt. "Het gebeurde toen ik merkte dat er opeens zoveel mensen zijn die een mening over me hadden. Dan kun je nog zo nuchter zijn, dat pakt je echt wel. In je eerste seizoen als basisspeler zit je op een wolk, heb je krediet. In het tweede jaar wordt meer van je verwacht en is er al minder krediet. Dan ben je niet meer de jongen die net komt kijken."

Veltman houdt in de pikorde bij Ajax Mike van der Hoorn en routinier John Heitinga vooralsnog voor zich. Naar verwachting start de Oranje-international vanavond ook in de basis als de Amsterdammers het in de Europa League opnemen tegen Molde FK. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen