De Boer wil niet weer het mes inlopen tegen PSV

2 oktober 2015, 12:12

Na het 1-1 gelijkspel bij Molde FK heeft Ajax weinig tijd om na te praten over het Europa League-duel in Noorwegen. De eredivisietopper tegen PSV staat alweer voor de deur. Komende zondag hoopt Ajax de concurrent uit Eindhoven een flinke tik uit te delen in de strijd om het kampioenschap. Coach Frank de Boer zet alles op alles om een herhaling van vorig jaar (1-3) te voorkomen.

Op zijn perspraatje in aanloop naar de clash met PSV had De Boer het nog even over de remise in Noorwegen. "We hebben tegen Molde veel kansen gecreëerd. Dat is positief en daar kunnen we bij de spelers op hameren. Op andere momenten waren we slordig met het balbezit, zoals bij de goal en een aantal keer in de tweede helft", zegt de Ajax-coach op de clubwebsite. Hij weet dat de tegenstander van zondag ander koek zal zijn. "PSV is een betere tegenstander dan Molde. Zij zullen loeren en beter van slordigheden profiteren dan Molde."

Ajax trainde vrijdagochtend nog in Noorwegen, in de middag vliegt de selectie terug naar Nederland. "De ideale situatie is natuurlijk dat je al lekker thuis hebt geslapen natuurlijk. En gewoon rustig naar de Toekomst kan afreizen om je voor te bereiden op PSV. Anderzijds is het hier goed vertoeven. Het zijn de omstandigheden en daar moet je mee dealen. We proberen die zo gunstig mogelijk te maken om goed geprepareerd te zijn voor zondag. Daarom zijn we ook hier gebleven."

Vorig jaar zette PSV in het hol van de leeuw in Amsterdam een belangrijke stap richting de latere landstitel, door met 1-3 te winnen. "Wij waren in de eerste helft oppermachtig en door één onoplettendheid werd het 1-1. We zijn een paar keer het mes ingelopen door slordig balverlies te lijden. We moeten niet slordig zijn in de eerste fase. We zullen niet save moeten spelen, want risico's horen bij het spel. Maar we moeten goed beseffen waar we de risico's kunnen nemen", besluit De Boer.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen