Cruijff: "Goed of slecht voetbal bij Oranje niet relevant"

Ger
5 oktober 2015, 07:38

Het Nederlands elftal moet de komende wedstrijden tegen Kazachstan en Tsjechië winnen om kans te houden op kwalificatie voor het EK van 2016. Hoewel Johan Cruijff 'normaal gesproken' voor goed voetbal is, staat volgens hem nu bij Oranje het resultaat centraal.

Nederland bezet momenteel de vierde plaats in de kwalificatiepoule en dreigt naast deelname aan de Europese eindronde te grijpen. Volgens Cruijff is de hele situatie rond Oranje 'ongelooflijk, maar waar'."Er moet twee keer worden gewonnen. Of dat met goed of met slecht voetbal gebeurt is niet relevant. Het is even niet anders", schrijft de oud-topvoetballer in zijn column in De Telegraaf.

Cruijff ziet meer grote voetballanden worstelen. "Ik heb al eerder aangegeven dat er in het voetbal een herenakkoord moet worden gesloten om voortaan maximaal vijf buitenlandse basisspelers op te stellen. Gebeurt dit niet, dan loop je het risico dat op termijn zelfs grote voetballanden als Spanje en Engeland problemen met hun nationale teams gaan krijgen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen