Van Dijk: "Ga het iedereen zo lastig mogelijk maken"

6 oktober 2015, 07:45

Virgil van Dijk heeft zichzelf een duidelijk doel gesteld bij het Nederlands elftal. De 24-jarige verdediger van Southampton gaat voor speeltijd in de laatste EK-kwalificatiewedstrijden van Oranje tegen Kazachstan en Tsjechië. Hij ontwikkelde zich de afgelopen tijd, zeker na zijn transfer naar de Premier League, stormachtig en denkt dat hij daarom meer kans maakt dan eerder.

"Ik heb in vijf wedstrijden bij Southampton veel meer geleerd dan in eerdere jaren, dus ik ga zeker vooruit als voetballer", aldus Van Dijk, meteen basisspeler bij Southampton, tegen NUsport. "Toch was de aanpassing zwaar. Het spel in Engeland gaat veel sneller dan in Schotland. Het middenveld is soms net een flipperkast, daar moest ik wel even aan wennen. Maar nu gaat het goed, zeker met de 3-1 overwinning van zaterdag bij Chelsea in het achterhoofd."

Van Dijk speelde beresterk op Stamford Bridge. "Ik zit vol vertrouwen. De timing voor deze interlands is voor mij uitstekend. Ik wil de goede lijn van Southampton doortrekken bij Oranje", zegt de centrumverdediger, die eerder vaak buiten de boot viel bij Oranje, maar nu dus geselecteerd is. "Ik weet niet of mijn transfer naar Southampton daarbij een grote rol speelt. Maar ik ben nu wel op een hoger niveau actief en er zal dus anders naar me gekeken worden. Ik ben in elk geval blij dat ik erbij ben en ga het iedereen zo lastig mogelijk maken om zo speeltijd af te dwingen."

"Ik reken op zware wedstrijden tegen Kazachstan en Tsjechië. We moeten winnen, maar dan nog zijn we afhankelijk van Turkije", weet Van Dijk. "Dat we het niet meer in eigen hand hebben is vervelend, maar het is niet anders. Het is hopen op een nederlaag van de Turken, want alles en iedereen hier bij het Nederlands elftal wil naar het EK. Dat is ook voor mij het grote doel."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen