Celstraf dreigt voor voormalig Juve-preses Moggi

12 oktober 2015, 20:22

Luciano Moggi is al een tijdje niet echt meer in het nieuws geweest, maar de voormalig voorzitter van Juventus heeft weer op negatieve wijze van zich doen spreken. De spil in het grootschalige omkoopschandaal in Italië dreigt een gevangenisstraf van vier maanden te krijgen, vanwege bedreigingen aan het adres van Franco Baldini, oud-directeur van AS Roma.

De aanklacht is voortgekomen uit een onderzoek dat betrekking heeft op GEA World, een agentschap dat gerund wordt door Moggi's zoon Alessandro. Het Italiaanse Hooggerechtshof liet het bedrijf vorig jaar nog vrijuit gaan in een zaak dat ging over het druk uitoefenen op spelers/cliënten, maar dat was een andere rechtszaak.

Baldini, een getuige in de GEA-zaak, heeft Moggi nu van het feit beticht dat er teksten als 'ik zou maar voorzichtig zijn' en 'het kan slecht aflopen' uit diens mond zijn gekomen. Zodoende wordt Moggi dus veroordeeld voor bedreigingen jegens Baldini. De oud-voorzitter van Juventus is in beroep gegaan, maar deze werd verworpen door het hof van beroep in Rome. Moggi is nu nogmaals in beroep gegaan bij het Hooggerechtshof.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen