Huntelaar oordeelt duidelijk: "Kwestie van kwaliteit"

14 oktober 2015, 01:14

Klaas-Jan Huntelaar vindt dat Oranje niet naar excuses moet zoeken voor de gemiste EK-deelname. De spits van Schalke 04, basisspeler in de verloren wedstrijd tegen Tsjechië, wijst erop dat Oranje deze cyclus slechts één punt pakte in de zes wedstrijden tegen de directe concurrenten.

Van Tsjechië en IJsland verloor Oranje twee keer, tegen Turkije werd één puntje gepakt. "Thuis, 1-1. Door een soort wanhoopsschot in de laatste minuut", weet Huntelaar zich nog te herinneren. In Turkije verloor Oranje met 3-0. "Eén punt pakken tegen de drie concurrenten, dat is natuurlijk veel te weinig. Of het met pech te maken had? Ach. Uiteindelijk is het een kwestie van kwaliteit. Geluk kan je afdwingen, dat hebben we niet gedaan. Al met al gezien was er gewoon onvoldoende kwaliteit, zo eerlijk moet je zijn. We hebben deze kwalificatiereeks niet genoeg laten zien."

De laatste wedstrijd, tegen Tsjechië, was misschien wel typerend. "We begonnen met geloof in een goede afloop, maar als je dan ziet hoe de wedstrijd zich ontwikkelt...", verwijst de spits naar de twee goals van Tsjechië in de eerste helft. "In de rust probeer je elkaar als team weer op te peppen, mede vanwege die rode kaart. Bovendien stond het bij Turkije nog 0-0, dus het kon nog alle kanten op. Maar meer zat er niet in."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen