Voetbalgevecht in Kuip: "Zoiets nog nooit meegemaakt"

29 oktober 2015, 11:23   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Een kleine twee uur voor de aftrap was het al een drukte van belang voor de Kuip. Rijen dik stonden de Rotterdamse supporters, klaar om de spelersbussen van Feyenoord en Ajax een warm welkom te geven. De toon werd gezet voor een verhitte klassieker, waarin Feyenoord uiteindelijk de winst greep. Op basis van wilskracht en vechtlust, zoals het Legioen het graag ziet.

Nadat de spelersbus van Ajax gearriveerd was bij de Kuip, stapte huisfotograaf Louis van de Vuurst van de Amsterdamse club de persruimte van het stadion binnen. Hij had vanuit de bus, waarin ook hij zat, met zijn telefoon een filmpje gemaakt van de aankomst bij het stadion. De beelden, die hij aan wat collega's liet zien, waren indrukwekkend en beangstigend tegelijk. Honderden fans, met gezichten waar de haat vanaf droop, deden er alles aan om hun afkeer van de Amsterdamse club duidelijk te maken. Dat lukte aardig, al keek Van de Vuurst er niet meer van op. Hij is zoiets wel gewend, na alle klassiekers die hij al bijgewoond heeft. In Rotterdam, maar ook in Amsterdam.

Voor Kenny Tete was het zijn eerste Feyenoord-Ajax. Hij keek vanuit de spelersbus zijn ogen uit, liet hij na afloop van het duel weten. "Zoiets heb ik nog nooit meegemaakt", zegt hij tegen FCUpdate.nl. "De ontvangst van de supporters zegt genoeg over hoe de wedstrijd hier leeft. Ik keek er wel even van op, ja."

Dat gebeurde niet en na rust had Ajax er ineens een tegenstander bij. Het duel werd feller en grimmiger en dat sloeg over op de supporters in de Kuip. Het stadion kolkte en Feyenoord had wat het wilde: een voetbalgevecht. "Daar hadden we niet in mee moeten gaan", blikt Tete terug. "Dan komt Feyenoord in zijn kracht, zeker hier voor eigen publiek."

Na de eigen goal van Veltman trilde de Kuip op zijn grondvesten, alle opgekropte frustraties jegens de aartsrivaal kwamen eruit bij de fans van Feyenoord. Minutenlang bleven de spelers op het veld om feest te vieren met de eigen aanhang. De Rotterdamse euforie was prachtig om te zien, maar daar had Tete geen boodschap aan. "Het enige positieve is dat we snel revanche kunnen nemen", blikt hij vooruit op de volgende Feyenoord-Ajax, op zondag 8 november in de Eredivisie. "Laten we het daar maar op houden." 

[photo,93309,left,]

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen