Eigen doelpunt Van Beek nekt Feyenoord in Den Haag

1 november 2015, 14:24   Bijgewerkt: 1 november 2015, 14:48

Vier dagen na de mooie bekerzege op Ajax heeft Feyenoord een teleurstellend resultaat neergezet in de Eredivisie. De Rotterdamse club speelde zondag weinig klaar in de uitwedstrijd tegen ADO Den Haag en verloor met 1-0 in het Kyocera Stadion, door een eigen goal van Sven van Beek. Daardoor is Feyenoord niet langer met Ajax de koploper in de stand. Het verschil tussen beide teams bedraagt nu drie punten, volgende week zondag staan ze opnieuw tegenover elkaar in De Kuip.

De beste mogelijkheden voor de doelwissel waren misschien nog wel voor ADO. De ploeg loerde op de counter en was daarmee na een half uur bijna succesvol. Na balverlies van Dirk Kuyt, met twee hattricks in de laatste twee competitieduels in topvorm, kwam ADO er snel uit. Edouard Duplan deed goed werk door de bal bij zich te houden. Uiteindelijk kwam Mike Havenaar in balbezit en zijn inzet rolde maar rakelings naast. In de tweede minuut was de Japanse spits ook al gevaarlijk geweest; hij mocht het geheel ongedekt proberen met een volley, maar schoot naast.

Feyenoord zette in de laatste twintig minuten alles op alles om een nederlaag te voorkomen, maar daar slaagde de equipe van Giovanni van Bronckhorst niet in. Aanvallend was het te mager wat de Rotterdammers lieten zien. Mogelijkheden kregen ze wel, maar die gingen er niet in. Zo stopte Hansen in één aanval kansen van invaller Colin Kazim-Richards en Gustafson. In de laatste acht minuten, plus vijf minuten extra tijd, had Feyenoord een man meer nadat Duplan op domme wijze tegen een directe rode kaart was aangelopen. De Franse aanvaller van ADO ging onder de ogen van scheidsrechter Kevin Blom op het kuitbeen van Bilal Basaçikoglu staan en moest dat terecht bekopen met rood. Met tien man hield ADO stand en verloor Feyenoord voor het eerst sinds 30 augustus (PSV-uit, 3-1) weer eens een duel in de Eredivisie.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen