Van Gaal vergelijkt situatie Rooney met Litmanen

Jw
2 november 2015, 19:19

Wayne Rooney beleeft moeilijke tijden bij Manchester United. De aanvoerder scoorde pas twee keer in tien Premier League-wedstrijden en gaf bovendien geen enkele assist. Trainer Louis van Gaal erkent de vormcrisis en denkt erover zijn sterspeler een korte vakantie te gunnen.

"Het is voor mij geen grote zaak om zoiets te doen. Als jonge trainer van Ajax deed ik het ook al met Jari Litmanen. Hij had problemen in de maanden november en december en dus stuurde ik hem op vakantie. Het is soms wel lastig om de spelers te overtuigen van het nut van zo'n periode van rust midden in het seizoen", citeerde De Telegraaf de 64-jarige trainer. 

Manchester United komt sowieso moeilijk tot scoren. In de Engelse competitie kon Van Gaal slechts voor vijftien treffers juichen in elf duels, maar incasseerde zijn ploeg ook slechts acht doelpunten. "We hebben de beste verdediging van de competitie, maar jij zegt dat we niet kunnen aanvallen, wat niet waar is. Het is slechts een momentopname in een proces. Maar het is een slechte periode als je niet scoort, want daar gaat het natuurlijk wel om in het voetbal", zei Van Gaal lichtelijk geïrriteerd tegenover een journalist van Sky Sports

Rooney, wiens idool vroeger overigens Litmanen was, zal morgenavond nog wel gewoon in actie komen in de Champions League. Manchester United neemt het in eigen huis op tegen CSKA Moskou. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen