Riedewald probeert voorbeeld te namen aan Veltman

Jw
4 november 2015, 11:39

Jairo Riedewald heeft zich in korte tijd opgewerkt tot een vaste basiskracht bij Ajax. De pas 19-jarige verdediger debuteerde bovendien in september in het Nederlands elftal. Deze week is een nieuw meetpunt in de ontwikkeling van de Ajacied, die het met zijn club in vier dagen tijd opneemt tegen Fenerbahçe en Feyenoord. Hij ziet in zijn collega Joël Veltman een voorbeeld.

Ajax verloor de vorige ontmoetingen met Fenerbahçe en Feyenoord dankzij een doelpunt vlak voor tijd. "We mogen het niet weer in de laatste minuut weggeven. Het is dan gewoon over, omdat je geen tijd meer hebt om iets recht te zetten. Het worden twee heel andere wedstrijden dan Roda JC-thuis. We gaan analyseren wat er zaterdag goed en fout ging, dat nemen we mee", aldus Riedewald tegenover fanmagzine Ajax Life.

De Amsterdammers staan momenteel derde in hun Europa League-groep. Het is tegen de Turken dus erop of eronder. "We moeten het donderdag afmaken. Of winnen onze enige optie is? Natuurlijk, we weten hoe we ervoor staan. We kennen onze tegenstander, we weten hoe ze spelen. Maar het klopt ook dat we in Europees verband slechts van Jablonec hebben gewonnen. Maar dat is verleden tijd, we moeten ons focussen op de toekomst."

Riedewald werd in de bekerwedstrijd tegen Feyenoord gespaard door trainer Frank de Boer. De linkspoot geeft impliciet aan dat het nodig was en probeert te leren van de iets oudere Joël Veltman (23), met wie hij wekelijks het hart van de defensie vormt. "Fysiek is het zwaar, al die wedstrijden, mentaal ook. Ik moet een ritme vinden, goed mijn rust pakken en voldoende rust pakken. Ik zit nog middenin dat proces, ben een jonge jongen. Er komen allemaal nieuwe dingen op me af. Het is wennen, maar ik ben ermee bezig en Ajax helpt me erbij. Joël speelt altijd en heeft nooit klachten. Je ziet dat hij een ritme heeft en er iedere week staat, zonder pijntjes."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen