Makers omstreden Vitesse-spandoek tonen berouw

5 november 2015, 10:34

Vitesse onderneemt geen juridische stappen tegen de makers van het spandoek met de letters 'JHK'. Dit doek hing tijdens de wedstrijd tegen Ajax in het Gelredome en werd geïnterpreteerd als een afkorting voor 'Joden hebben kanker'. Bijzonder ongepast, zeker omdat juist die wedstrijd werd stilgestaan bij de ziekte van Johan Cruijff. Maar de makers van het spandoek houden er een andere lezing op na.

De twee mannen die het spandoek gemaakt en opgehangen hebben, hebben zich gemeld bij de clubleiding. "Tijdens een indringend gesprek hielden de mannen bij hoog en bij laag vol dat de afkorting staat voor de 'Jongeren Harde Kern", zegt algemeen directeur Joost de Wit van Vitesse op de clubsite.

Om die reden blijken juridische stappen geen optie, maar Vitesse baalt flink van het incident. "Ondanks de lezing van de betreffende personen, wil Vitesse niet met dergelijke commotie geassocieerd worden. Daarom doet Vitesse per direct de betreffende afkorting in de ban en wil de club deze uiting nooit meer in of rondom het stadion zien", staat te lezen in een statement van de club. Directeur De Wit vult aan wat het gesprek verder opgeleverd heeft: "Ze zijn zich er inmiddels terdege van bewust dat een dergelijk spandoek tot misverstanden kan leiden en hebben het doek direct vernietigd. Zij geven aan enorm geschrokken te zijn. Hun aanbod om zich in te zetten voor maatschappelijke activiteiten van Stichting Vitesse Betrokken houden we in beraad."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen