De Boer legt uit: "Speelwijze Ajax lastig voor Heitinga"

7 november 2015, 09:45

John Heitinga keerde afgelopen zomer met veel bombarie terug bij Ajax, maar de verdediger heeft nog geen potten kunnen breken tijdens zijn tweede periode in Amsterdam. De ervaren centrumverdediger krijgt nauwelijks speelminuten van coach Frank de Boer. Dit komt, volgens de trainer, omdat Heitinga moeite zou hebben met de speelwijze van Ajax.

De Boer geeft in gesprek met Het Parool toe dat Heitinga niet brengt wat de coach had gehoopt. "Ik wilde iemand die midden in de groep stond, maar ja, ik had ook gehoopt dat hij meer zou kunnen spelen. Maar hoe wij spelen, met veel ruimte in de rug, dat is lastig voor hem", stelt de coach. "Hij heeft meer snelheid verloren dan ik had gedacht. Wij hebben nu heel veel snelheid achterin staan, dat is een wapen. We willen snel vooruit verdedigen, en niet achteruit lopen."

De 31-jarige Heitinga moet bij Ajax Jaïro Riedewald en Joël Veltman voor zich dulden, terwijl ook Nick Viergever en Mike van der Hoorn boven de ervaren verdediger staan in de hiërarchie. De ex-international kwam dit seizoen welgeteld 29 minuten in actie in de Eredivisie, dat was als invaller tegen Roda JC (6-0) vorige week.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen