Wijnaldum heeft mislopen Euro 2016 nog niet verwerkt

10 november 2015, 23:46

Georginio Wijnaldum heeft het feit dat Oranje naast een ticket voor Euro 2016 heeft gegrepen nog niet verwerkt. De middenvelder verwacht dat dit misschien nog tot de zomer van volgend jaar, als het EK plaatsvindt, gaat duren. "Tot die tijd wordt het wel moeilijk om het los te laten", zegt de speler van Newcastle United tegen RTV Rijnmond.

Oranje oefent binnenkort tegen Wales (komende vrijdag) en Duitsland (volgende week dinsdag), Wijnaldum vindt dat beide duels wel serieus genomen moeten worden, ondanks het missen van het EK. "Het is heel moeilijk en dat gaat ook zo blijven. Normaal bereid je jezelf voor op een EK of WK en dat is nu niet meer. Dat doet pijn. Maar we moeten dit als voorbereiding zien op de kwalificatie van volgend jaar", stelt Wijnaldum.

In de kwalificatie voor het WK van 2018 in Rusland ziet Wijnaldum een leidende rol voor zichzelf weggelegd. "Ik ben natuurlijk een jongen van de middengroep", vervolgt de oud-speler van PSV. "Maar ik moet uiteindelijk zelf bewijzen dat ik een jongen ben die de kar gaat trekken. Ik moet toch wel blijven presteren om opgeroepen te worden, maar normaal gesproken zou ik tijdens het WK wel één van de jongens moeten zijn die de kar trekt."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen