Ling in rapport zeer kritisch over technisch hart Ajax

Ger
13 november 2015, 08:01

Het technisch hart van Ajax was in de huidige opzet met Frank de Boer, Dennis Bergkamp, Wim Jonk en Marc Overmars gedoemd te mislukken. Dat is althans de conclusie van de opgestapte adviseur Tscheu La Ling. Hij spreekt van 'onprofessionele besluitvorming'.

Ling rapporteerde eerder dit jaar aan de raad van commissarissen van Ajax. Die documenten zijn nu in handen gekomen van De Telegraaf. "Er is geen vastlegging van vergaderingen, acties, besluiten en onderbouwingen. De belangrijkste technische zaken, zoals speelwijze, transferbeleid, trainingsinhoud, doorstroming, individuele spelers, etc. worden niet tot nauwelijks besproken", valt er in het rapport te lezen.

Ling laat in zijn onderzoek ook niets heel van het transferbeleid van de Amsterdamse club. Van de laatste 29 aankopen telt hij liefst veertien miskopen. "De uitgangspunten van het plan-Cruijff worden niet gevolgd als het gaat om het aankoopbeleid. Er worden veel te veel miskopen en breedteaankopen gedaan. De aankopen zijn zelden een directe versterking gebleken."

Het lekken van het rapport komt vlak voor de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering van Ajax. Op de agenda staat onder meer de benoeming van Leo van Wijk tot nieuwe voorzitter van de raad van commissarissen. Hij volgt Hans Wijers op.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen