Wijers: "Ajax neemt geen afscheid van visie Cruijff"

Ger
13 november 2015, 15:13   Bijgewerkt: 13 november 2015, 16:19

Volgens de leiding van Ajax heeft het conflict met Wim Jonk niets te maken met een verschil van inzicht over de opleiding van spelers. De Amsterdammers blijven ook na de waarschijnlijke exit van de hoofdverantwoordelijke van de jeugdopleiding vasthouden aan de lijn van Johan Cruijff. Dat stelt vertrekkend president-commissaris Hans Wijers bij de aandeelhoudersvergadering van de club.

"We nemen nadrukkelijk geen afscheid van zijn visie, geen discussie mogelijk. Het technisch hart functioneerde al anderhalf jaar niet goed. Die problemen trokken diepe groeven in de organisatie", aldus Wijers. "Er komt een duidelijk plan om het technisch hart goed te laten functioneren. Daarin moeten we niet alleen rekening houden met de ervaring en reputatie in het topvoetbal, maar gaat het er ook om dat iemand loyaal is als teamlid."

Volgens Dolf Collee, Ajax-directeur, was de druppel het eisenpakket dat Jonk stelde voor meer zelfstandigheid van de jeugdopleiding. "Toen was het klaar."

Weijers pleitte volgens RTV Noord-Holland voor rust binnen de club: "Discussies zijn nodig, maar doe dat met open vizier. Houd op met lekken en ophitsen, maar denk aan de club, de sponsors en de spelers."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen