Jonk: "Zijn we een voetbalclub of een politieke partij?"

18 november 2015, 07:26

Opnieuw een nieuw hoofdstuk in de even treurige als bij vlagen lachwekkende soap bij Ajax. In De Telegraaf doet Wim Jonk zijn verhaal. De oud-middenvelder moet vertrekken als hoofd opleidingen, volgens de club omdat hij weigerde mee te werken en plotselinge aanvullende eisen stelde voor zijn functioneren.

Jonk noemt het 'dramatisch' dat Johan Cruijff deze week besloot om zijn handen af te trekken van de club. "Maar ik begrijp hem volkomen. Ik hoor nu allerlei mensen roepen dat Ajax doorgaat met het plan en de ideeën van Cruijff. Maar dat is ongeloofwaardig. Ik ben het eens met Johan dat er iets moet gebeuren in de structuur van de club. Het is nu jarenlang gedoe dat is geen toeval meer. Zijn we een voetbalclub of een politieke partij? Ik ben benieuwd wat de leden ervan vinden. Dit gaat op 17 december de toekomst van de club bepalen."

Over de teksten dat met hem niet te werken viel voor de overige beleidsmakers bij Ajax, is Jonk duidelijk: "Dat klopt niet. Een paar weken geleden vroegen Collee en commissaris Leo van Wijk mij om hulp. Ik ben toen aan de slag gegaan. Daarna kreeg ik via Cruijff het rapport Ling onder ogen en zag dat er wekenlang een oplossing lag. Die optie B van Ling was voor mij prima geweest. Ik heb toen nog een tweede optie gestuurd die direct ingevoerd kon worden. Dan was ik gewoon hoofd opleidingen en rapporteerde ik aan Dolf. Die twee oplossingen passen ook allebei prima in het Plan Cruijff en dan zou ik ook direct weer zijn aangeschoven bij het TH overleg. Dit wisten de directie, RvC en bestuursraad. Dus ik begrijp die beeldvorming niet. Ik geef al twee jaar aan, ook bij Wijers, dat het niet goed gaat en ik heb steeds meegedacht over de oplossingen."

Ajax wil van Jonk af, maar voorlopig blijft de voormalig Oranje-international gewoon zijn werk doen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen