Twente vreest: "Intrekken licentie niet uit te sluiten"

27 november 2015, 18:19   Bijgewerkt: 27 november 2015, 20:03

"Het was een kloteweek", waren de laatste woorden van FC Twente-directeur Gerald van den Belt op een speciaal belegde persconferentie. Volgens Van den Belt valt het niet uit te sluiten de proflicentie van de club wordt ingetrokken, naar aanleiding van het uitlekken van de contracten met Doyen Sports Group.

Deze week kwamen de contracten van Twente met de investeringsmaatschappij op straat te leggen. "De grote vraag is nu of die documenten echt zijn", zei de beleidsbepaler volgens VI op de persconferentie. "Er is een hoop onduidelijk. Ook voor onszelf. We zijn enorm verrast door het opduiken van die stukken. We zijn niet bekend met die stukken. De kernvraag is of die papieren echt zijn. Als ze echt zijn, hebben we heel wat uit te leggen."

Een behoorlijke straf van de KNVB dreigt als blijkt dat Doyen daadwerkelijk invloed heeft gehad op het transferbeleid van Twente. "Een geldboete of berisping zou in dat geval een gunstig scenario zijn. De mogelijkheid voor het intrekken van onze proflicentie bestaat ook, hoewel ik dat niet verwacht. In de historie van het betaalde voetbal zijn alleen licenties ingetrokken bij een faillissement. Het ontnemen van de licentie is het uiterste geval."

Van den Belt beseft dat de goede naam die Twente lange tijd had, te grabbel is gegooid. "Het vertrouwen in de club begint erg broos te worden, bij de fans, bij sponsors en bij de KNVB. Het ging juist de goede kant op met herfinanciering, maar dit zou ons terug kunnen werpen. Er ontstaat veel paniek bij de club. Dat maakt het er niet makkelijker op. Mensen zijn boos en teleurgesteld. Het is weer eens twee voor twaalf in Enschede. Wat een kloteweek."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen