Nederland doet aardige zaken op coëfficiëntenlijst

11 december 2015, 08:08   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Het was, voor de verandering, een week zonder nederlagen van Nederlandse clubs in het Europese voetbal. PSV boekte een uiterst belangrijke en knappe 2-1 overwinning op CSKA Moskou in de Champions League en Ajax (1-1 tegen Molde FK), AZ (2-2 bij Athletic de Bilbao) en FC Groningen (0-0 tegen SC Braga) speelden gelijk in de Europa League. Het zijn prima prestaties voor de coëfficiëntenlijst van de UEFA.

Nederland heeft aardige zaken gedaan op de coëfficiëntenlijst van de Europese voetbalbond. De voorsprong van de nummer tien op nummer elf Turkije is van ruim een halve punt vergroot tot bijna twee punten. Omdat er nog maar één Nederlandse club (PSV in de CL) actief is in Europa en de Turken nog door twee clubs (Fenerbahçe en Galatasaray in de EL) vertegenwoordigd wordt, zijn we na de winterstop wel enigszins in het nadeel.

De UEFA verdeelt de Europese tickets op basis van de coëfficiëntenlijst, waardoor de plaats van Nederland zeer belangrijk is. De stek in de top-twaalf moet dit seizoen intact worden gehouden, aangezien de kampioen van de Eredivisie zich anders vanaf 2017/2018 niet meer rechtstreeks voor de Champions League plaatst maar in de voorrondes moet spelen. Omdat de voorsprong op nummer dertien Tsjechië bijna vier punten bedraagt, hoeft Nederland zich niet al te veel zorgen te maken. De Tsjechen hebben met Sparta Praag (EL) ook nog één ijzer in het vuur.

De coëfficiëntenlijst wordt samengesteld op basis van de prestaties in de afgelopen vijf seizoenen. Omdat het seizoen 2011/2012 een goed jaar was voor Nederland, dreigt het puntenaantal de komende jaren er zeker niet op vooruit te gaan. De ranking is hier te bekijken.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen