FIFA-kandidaat Infantino wint aan steun in Europa

Jw
21 januari 2016, 16:17

Gianni Infantino doet goede zaken in de strijd om de opvolging van FIFA-baas Sepp Blatter. Ruim een maand voor de verkiezing heeft de presidentskandidaat naar eigen zeggen de steun van heel wat Europese landen, waaronder wereldkampioen Duitsland, al binnen.

"Mijn dank gaat uit naar de steun van de IJslandse voetbalbond. Samen kunnen we de FIFA vooruit helpen!", schreef Infantino op zijn Twitter-account. De 45-jarige kandidaat is bij het grote publiek vooralsnog bekend als de 'man van de lotingen'. De kale Zwitser met Italiaanse roots assisteerde jarenlang UEFA-voorzitter Michel Platini, die zich aanvankelijk ook kandidaat wilde stellen, maar door een schorsing niet mee kon doen.

Naast IJsland zegt Infantino ook te kunnen rekenen op de steun van Portugal, Zwitserland en Duitsland. Daarmee is hij hard op weg Europa voor zich te winnen. Infantino belooft onder zijn bewind meer transparantie te brengen bij de FIFA en meer landen toe te laten op het WK. Die standpunten liggen trouwens in lijn met die van de andere kandidaten.

Op 26 februari kiezen de 209 aangesloten landen een nieuwe voorzitter.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen