Wervelend AZ doorbreekt sterke thuisreeks NEC

Ger
30 januari 2016, 22:47

AZ is gelukt wat alleen Ajax nog lukte dit seizoen: winnen van NEC in de Goffert. Het elftal van John van den Brom draaide als een tierelier en kwam nauwelijks in de problemen. De Alkmaarders wonnen uiteindelijk met 0-3.

NEC verloor slechts één van zijn elf thuisduels (tegen Ajax). Het won onder andere van FC Utrecht, FC Twente en Feyenoord. Met het superduo Anthony Limbombe-Christian Santos zorgt het vrijwel iedere wedstrijd voor veel dreiging en effectiviteit voorin.

Naast de snelle tegentreffers, was er ook meteen blessureleed voor NEC. Nog voor de pauze moest Gregor Breinburg het veld verlaten, terwijl Ernest Faber eerder al Ritzmaier inbracht als aanvallende impuls. De coach was dus vroeg in de wedstrijd al twee wissels kwijt.

Dat lukte niet. Twintig minuten voor tijd stelde Levi Garcia de punten veilig voor de bezoekers uit Alkmaar. De invaller tikte eenvoudig binnen uit een strakke voorzet van Ridgeciano Haps. Het liep geweldig bij AZ, dat wervelend door de Goffert speelde. De ploeg van Van den Brom klimt dankzij de zege naar plek 8, terwijl NEC 5e staat.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen