Heitinga hangt per direct schoenen aan de wilgen

1 februari 2016, 23:31   Bijgewerkt: 1 februari 2016, 23:56

De prachtige loopbaan van John Heitinga is als een nachtkaars uitgegaan. De 32-jarige verdediger heeft besloten om per direct te stoppen met voetballen omdat hij bij Ajax niet meer aan spelen toekwam. De Amsterdamse club heeft het nieuws op de eigen website bekendgemaakt. Hij had in Amsterdam nog een contract tot komende zomer. 

"Mijn ultieme wens was terugkeren in Amsterdam en aan het einde van het seizoen als speler voor de derde keer de kampioensschaal aan de Ajax-fans te kunnen tonen", vertelt de verdediger. "Toch realiseerde ik me in december, dat het moment om een punt achter mijn actieve loopbaan te zetten steeds dichterbij kwam. Het afscheid is iets eerder dan gepland. Maar ik blijf Ajacied en ik kijk uit naar deze nieuwe periode in mijn leven."

Met veel bombarie werd de centrumverdediger afgelopen zomer teruggehaald naar Amsterdam, maar de transfer liep uit op een deceptie. Heitinga kwam nooit echt in de plannen van Frank de Boer voor en speelde slechts vier wedstrijden dit seizoen. De laatste periode zat de ervaren verdediger niet eens meer bij de wedstrijdselectie.

Het is een triest afscheid voor Heitinga, wiens carrière hem voerde langs Ajax, Atlético Madrid, Everton, Fulham, Hertha BSC en wederom Ajax. Voor het Nederlands elftal kwam hij 87 keer in actie, waarin hij zeven doelpunten maakte. Hij was bovendien present op maar liefst vijf eindtoernooien met Oranje.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen